Geroosterde Indiase aubergine met yoghurt

Door aubergine te roosteren met kruiden wordt het een heerlijk bijgerecht.

150 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar niet door. Meng de vadouvan met de olie en bestrijk het vruchtvlees van de aubergine ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.

  2. Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof en snijd ¾ van de koriander fijn. Meng met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergine uit de oven, besprenkel met de helft van de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de korianderblaadjes. Serveer de rest van de yoghurt erbij.

  • combinatietipLekker met basmatirijst en curry.

Geroosterde Indiase aubergine met yoghurt

Door aubergine te roosteren met kruiden wordt het een heerlijk bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig