Glutenvrije lasagne bolognese

Vergeet die gluten en probeer deze versie van lasagne bolognese. Net zo lekker.

695 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 45 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 4 min. Snijd ondertussen de winterpeen en de bleekselderij in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en het water toe. Laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep een flinke eetlepel saus in elk ovenschaaltje. Leg daarop een lasagneblad. Bedek met saus en leg daar weer een blad op. In elk schaaltje komen 3 lasagnebladen met een laag saus bovenop.

  3. Verdeel de ricotta over de 4 schaaltjes. Rasp de Parmezaan erboven. Bak de schaaltjes lasagne in 45 min. gaar. Dek af met aluminium folie als delasagne te donker wordt.

  • bereidingstipJe kunt deze lasagne ook in één grote schaal maken. Houd dan dezelfde bereidingstijd aan en gebruik een schaal van 20 x 30 cm.

Glutenvrije lasagne bolognese

Vergeet die gluten en probeer deze versie van lasagne bolognese. Net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig