Spaghetti met gegratineerde gehaktballetjes

Bolognese kennen we allemaal. Deze is net even wat anders, met gegratineerde gehaktballetjes!

925 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de sjalotten schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook en sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 3 min. rondom goudbruin.

  3. Was ondertussen de cherrytomaten en halveer ze. Voeg samen met de tomaatstukjes toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

  4. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af.

  5. Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de komkommer in een schaal met de sla en pestovinaigrette. Breng op smaak met peper.

  6. Verdeel de spaghetti over diepe borden en verdeel de tomatensaus met gehaktballetjes erover. Serveer de salade erbij.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gerelateerde recepten

Spaghetti met gegratineerde gehaktballetjes

Bolognese kennen we allemaal. Deze is net even wat anders, met gegratineerde gehaktballetjes!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig