Roomboterkoekjes met hazelnoot

Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

145 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak 40 g hazelnoten fijn. Meng bij in een kom met de bloem, 75 g poedersuiker (bij 20 koekjes), 1 tl kaneel, de vanillesuiker en kardemom. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, verpak in vershoudfolie en laat een ½ uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de rest van de hazelnoten grof. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ½ cm dik. Steek er met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit en leg op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.

  3. Bestrooi de koekjes met de hazelnoten en bak in 15 min. gaar of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes ca. 1 uur afkoelen.

  4. Roer de rest van de poedersuiker en kaneel met 1 el water tot een glad glazuur. Besprenkel hier de koekjes in een zigzaggende beweging mee.

  • kookstaptipMaak de koekjes ook eens in de vorm van bladeren. Geroosterde amandelen erover, of glazuur in de herfstkleuren rood, geel en oranje... en het is herfst. Bekijk op ah.nl/ allerhande/suikerglazuur hoe je dat doet.

Roomboterkoekjes met hazelnoot

Geef je zandkoekjes een upgrade met hazelnoten en kardemom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig