Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje. Schraap het merg eruit en doe in een kom.
Voeg de boter en 75 g poedersuiker toe. Mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig.
Maal de hazelnoten in de keukenmachine in 1 min. tot meel. Mix de bloem, het hazelnootmeel en zout met de mixer op de laagste stand totdat het mengsel deeg wordt.
Vorm ballen ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.
Neem uit de oven en doe de rest van de poedersuiker in een kommetje. Rol de warme koekjes erdoor. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Hazelnoot-sneeuwballen
Deze koekjes smelten in je mond en horen bij de feestdagen. Vervang eventueel de hazelnoten door evenveel amandelen, walnoten of pecannoten.
- bewaartipJe kunt deze koekjes maximaal 5 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
- bereidingstipVoor traditionele halvemaantjes, maak je halve maantjes uit het deeg in plaats van balletjes.
Hazelnoot-sneeuwballen
Instructievideo - 01:31 min.
Koekdoosje vouwen
Instructievideo - 00:33 min.
Hazelnoot-sneeuwballen
Deze koekjes smelten in je mond en horen bij de feestdagen. Vervang eventueel de hazelnoten door evenveel amandelen, walnoten of pecannoten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075818_220x162_JPG.jpg)
30 porties
155 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje. Schraap het merg eruit en doe in een kom.
Voeg de boter en 75 g poedersuiker toe. Mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig.
Maal de hazelnoten in de keukenmachine in 1 min. tot meel. Mix de bloem, het hazelnootmeel en zout met de mixer op de laagste stand totdat het mengsel deeg wordt.
Vorm ballen ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.
Neem uit de oven en doe de rest van de poedersuiker in een kommetje. Rol de warme koekjes erdoor. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
bewaartip:Je kunt deze koekjes maximaal 5 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
bereidingstip:Voor traditionele halvemaantjes, maak je halve maantjes uit het deeg in plaats van balletjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 30 porties)
1 vanillestokje
250 g ongezouten roomboter
200 g poedersuiker
125 g ongebrande hazelnoten
300 g tarwebloem
½ tl zout
Dit heb je nodig
mixer
keukenmachine
bakpapier