Vegan roomkaas voor de borrel

Wist jij dat roomkaas vegan kan zijn? En dat je het zelf kan maken? Nu wel!

120 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 5 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.

  2. Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.

  • bewaartipDeze roomkaas is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt na enkele dagen zelfs lekkerder en sterker van smaak.
  • combinatietipLekker bij en borrelplank met veganistische toastjes zoals Carr's Table water biscuits, melba toast sesam of Monti volkoren pico’s. Combineer met andere dips zoals hummus en muhamara of snoepgroente, druiven, olijven en chutney.
  • combinatietipOok lekker met een zelfgemaakte vegan paté! Dit recept vind je elders op deze website.
  • Vegan roomkaas voor de borrel

    Instructievideo - 00:34 min.

Vegan roomkaas voor de borrel

Wist jij dat roomkaas vegan kan zijn? En dat je het zelf kan maken? Nu wel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig