Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.
Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.
Vegan roomkaas voor de borrel
Wist jij dat roomkaas vegan kan zijn? En dat je het zelf kan maken? Nu wel!
- bewaartipDeze roomkaas is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt na enkele dagen zelfs lekkerder en sterker van smaak.
- combinatietipLekker bij en borrelplank met veganistische toastjes zoals Carr's Table water biscuits, melba toast sesam of Monti volkoren pico’s. Combineer met andere dips zoals hummus en muhamara of snoepgroente, druiven, olijven en chutney.
- combinatietipOok lekker met een zelfgemaakte vegan paté! Dit recept vind je elders op deze website.
Vegan roomkaas voor de borrel
Instructievideo - 00:34 min.
Vegan roomkaas voor de borrel
Wist jij dat roomkaas vegan kan zijn? En dat je het zelf kan maken? Nu wel!
bijgerecht
8 personen
120 kcal
10 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Week de cashewnoten 4 uur in water. Laat goed uitlekken. Mix alles, behalve de verse kruiden, in de keukenmachine mooi glad. Voeg eventueel meer melk toe om het mengsel romiger te maken.
Snijd de peterselie en bieslook fijn en schep door het mengsel. Bedek het schaaltje met folie en schep het mengsel erin. Dek ook af met folie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Serveer bij een vegan borrelplank.
bewaartip:Deze roomkaas is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast. Hij wordt na enkele dagen zelfs lekkerder en sterker van smaak.
combinatietip:Lekker bij en borrelplank met veganistische toastjes zoals Carr's Table water biscuits, melba toast sesam of Monti volkoren pico’s. Combineer met andere dips zoals hummus en muhamara of snoepgroente, druiven, olijven en chutney.
combinatietip:Ook lekker met een zelfgemaakte vegan paté! Dit recept vind je elders op deze website.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
150 g ongebrande cashewnoten
½ tl zout
1 tl uienpoeder
2 el vers citroensap
3 el amandelmelk
10 g verse platte peterselie
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
(kleine) keukenmachine
vershoudfolie