Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.
3-ingrediënten bietenfudge
Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig.
3-ingrediënten bietenfudge
Instructievideo - 00:22 min.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
3-ingrediënten bietenfudge
Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_102730_220x162_JPG.jpg)
16 porties
80 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
200 g pure chocolade 70%
150 g gekookte rode bieten
2 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
vershoudfolie
rechthoekige bakvorm (10 x 10 cm)