Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp ondertussen de kazen. Haal de blaadjes en de naaldjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.
Meng in een kom het paneermeel met de helft van de olie, de kruiden, peper en eventueel zout. Doe de macaroni met de Italiaanse groenteschotel, room en geraspte kaas in een pan en verwarm al roerend ca. 2 min. Stort het mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel het paneermeelmengsel erover. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven, tot het kruim goudbruin en krokant gebakken is.
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten en kaas
Macaroni-ovenschotel met Italiaanse groenten en kaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_123505_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
800 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp ondertussen de kazen. Haal de blaadjes en de naaldjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.
Meng in een kom het paneermeel met de helft van de olie, de kruiden, peper en eventueel zout. Doe de macaroni met de Italiaanse groenteschotel, room en geraspte kaas in een pan en verwarm al roerend ca. 2 min. Stort het mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel het paneermeelmengsel erover. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven, tot het kruim goudbruin en krokant gebakken is.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
150 g vlugkokende macaroni
75 g cheddar
40 g Parmezaanse kaas
10 g verse Italiaanse kruidenmix
2 el paneermeel
2 el milde olijfolie
500 g HAK Italiaanse groenteschotel in zak
100 ml kookroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)