In yoghurt gemarineerde kip

Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.

525 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng het citroensap, de knoflook, peper, gember en garam masala door de yoghurt. Maak met een scherp mes een paar inkepingen van 1 cm diep in het dikste deel van de kipdrumsticks. Meng in de ovenschaal de kip met het yoghurtmengsel en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de kip in 30 min. gaar in de oven.

  3. Steek de barbecue aan. Gril de gegaarde drumsticks in ca. 5 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Leg de naanbroden op het minder hete deel van de barbecue en gril 3-4 min. Keer halverwege.

  4. Halveer de naanbroden en serveer de kip met het brood en de mangochutney.

  • combinatietipLekker met een frisse komkommer-salade met rode peper.

In yoghurt gemarineerde kip

Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig