Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng het citroensap, de knoflook, peper, gember en garam masala door de yoghurt. Maak met een scherp mes een paar inkepingen van 1 cm diep in het dikste deel van de kipdrumsticks. Meng in de ovenschaal de kip met het yoghurtmengsel en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de kip in 30 min. gaar in de oven.
Steek de barbecue aan. Gril de gegaarde drumsticks in ca. 5 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Leg de naanbroden op het minder hete deel van de barbecue en gril 3-4 min. Keer halverwege.
Halveer de naanbroden en serveer de kip met het brood en de mangochutney.
In yoghurt gemarineerde kip
Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.
525 kcal
(Voedingswaarden)20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten
9 ingrediënten
- combinatietipLekker met een frisse komkommer-salade met rode peper.
In yoghurt gemarineerde kip
Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng het citroensap, de knoflook, peper, gember en garam masala door de yoghurt. Maak met een scherp mes een paar inkepingen van 1 cm diep in het dikste deel van de kipdrumsticks. Meng in de ovenschaal de kip met het yoghurtmengsel en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de kip in 30 min. gaar in de oven.
Steek de barbecue aan. Gril de gegaarde drumsticks in ca. 5 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Leg de naanbroden op het minder hete deel van de barbecue en gril 3-4 min. Keer halverwege.
Halveer de naanbroden en serveer de kip met het brood en de mangochutney.
combinatietip:Lekker met een frisse komkommer-salade met rode peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 citroen
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
1 rode peper
1 el garam masala
3 el Turkse yoghurt 10%
1 kg kipdrumstick
2 naanbroden
4 el mangochutney
Dit heb je nodig
ovenschaal
barbecue