Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt, de wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresaus toe en bak 5 min. Voeg de tuinerwten toe. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Verwarm ondertussen de melk en de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper (of pureeknijper) en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de cheddar. Meng de kaas door de aardappelpuree. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bak in de oven in ca. 30 min. goudgeel.
Cottage pie met rundergehakt, tuinerwten en cheddar
Handig: deze ovenschotel kun je ook invriezen. Heb je later in no time weer een maaltje gefikst!
- bewaartipCottage pie invriezen? Laat de cottage pie helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Vries ’m (eventueel verdeeld in porties) in een diepvriesdoos in. Het gerecht is dan 3 maanden houdbaar. Haal de cottage pie de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron met de ontdooistand. Verwarm de pie vervolgens 3-4 min. in de magnetron of 20 min. afgedekt in de oven op 180 °C.
Cottage pie met rundergehakt, tuinerwten en cheddar
Handig: deze ovenschotel kun je ook invriezen. Heb je later in no time weer een maaltje gefikst!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130111_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
795 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Schil de wortel, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt, de wortel, rozemarijn, tomatenpuree en worcestershiresaus toe en bak 5 min. Voeg de tuinerwten toe. Laat 5 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Verwarm ondertussen de melk en de rest van de boter in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper (of pureeknijper) en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de cheddar. Meng de kaas door de aardappelpuree. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bak in de oven in ca. 30 min. goudgeel.
bewaartip:Cottage pie invriezen? Laat de cottage pie helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Vries ’m (eventueel verdeeld in porties) in een diepvriesdoos in. Het gerecht is dan 3 maanden houdbaar. Haal de cottage pie de avond van tevoren uit de vriezer en zet in de koelkast, of ontdooi in de magnetron met de ontdooistand. Verwarm de pie vervolgens 3-4 min. in de magnetron of 20 min. afgedekt in de oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
2 tenen knoflook
7½ g verse rozemarijn
1 wortel
50 g ongezouten roomboter
500 g rundergehakt
70 g tomatenpuree
2 el worcestershiresauce
450 g diepvries tuinerwten
200 ml volle melk
100 g cheddar
Dit heb je nodig
pureestamper of pureeknijper
rasp
ovenschaal (20 x 30 cm)