Salade met spinazie, aardbei en spekjes

Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!

335 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de noten 4 min. Laat ze afkoelen op een bord. Bak vervolgens de spekreepjes 5 min. in dezelfde pan, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Meng ondertussen de olie met de balsamico en mosterd tot een gladde dressing, breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten doormidden. Meng de spinazie met de aardbeien, pecannoten, spekjes en dressing.

  • combinatietipVoor een maaltijdsalade kun je 100 g zoete-aardappelblokjes per persoon 5 min. koken en onder koud water afspoelen (blancheren). Schep vervolgens door de salade.

Salade met spinazie, aardbei en spekjes

Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig