Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de noten 4 min. Laat ze afkoelen op een bord. Bak vervolgens de spekreepjes 5 min. in dezelfde pan, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng ondertussen de olie met de balsamico en mosterd tot een gladde dressing, breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten doormidden. Meng de spinazie met de aardbeien, pecannoten, spekjes en dressing.
Salade met spinazie, aardbei en spekjes
Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!
- combinatietipVoor een maaltijdsalade kun je 100 g zoete-aardappelblokjes per persoon 5 min. koken en onder koud water afspoelen (blancheren). Schep vervolgens door de salade.
Salade met spinazie, aardbei en spekjes
Een koninklijke salade? Dan moeten er wel aardbeien, oftewel zomerkoninkjes, in!
bijgerecht
4 personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de noten 4 min. Laat ze afkoelen op een bord. Bak vervolgens de spekreepjes 5 min. in dezelfde pan, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng ondertussen de olie met de balsamico en mosterd tot een gladde dressing, breng op smaak met peper en zout. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten doormidden. Meng de spinazie met de aardbeien, pecannoten, spekjes en dressing.
combinatietip:Voor een maaltijdsalade kun je 100 g zoete-aardappelblokjes per persoon 5 min. koken en onder koud water afspoelen (blancheren). Schep vervolgens door de salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
70 g ongebrande pecannoten
125 g spekreepjes
3 el traditionele olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el dijonmosterd
500 g aardbeien
200 g babyspinazie
Dit heb je nodig
keukenpapier