Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd elke helft in 6 parten. Verhit de grillpan op hoog vuur en smeer in met ⅕ van de olie. Gril de plakken watermeloen in delen 5 min. Keer halverwege. Smeer tussendoor de grillpan opnieuw in met ⅕ van de olie. Laat de meloen afkoelen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur 5 min. Laat iets afkoelen op een bord en hak grof. Verkruimel de witte kaas. Laat de olijven uitlekken en snijd grof. Pers de citroen uit. Laat de paprika uitlekken en scheur het vruchtvlees in reepjes.
Haal de blaadjes van de kropjes sla, was en droog ze. Verdeel de slablaadjes, afgekoelde watermeloen en paprika over een grote platte schaal. Meng het citroensap met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de hazelnoten, witte kaas en olijven, schenk de dressing erover en schep om. Breng eventueel extra op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven
Door de licht rokerige smaak van de barbecue combineert gegrilde watermeloen goed met zoet fruit.
Gegrilde watermeloensalade met feta en olijven
Door de licht rokerige smaak van de barbecue combineert gegrilde watermeloen goed met zoet fruit.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD135875_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de meloen, zodat je hem kunt neerzetten. Snijd de schil eraf. Halveer en snijd elke helft in 6 parten. Verhit de grillpan op hoog vuur en smeer in met ⅕ van de olie. Gril de plakken watermeloen in delen 5 min. Keer halverwege. Smeer tussendoor de grillpan opnieuw in met ⅕ van de olie. Laat de meloen afkoelen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur 5 min. Laat iets afkoelen op een bord en hak grof. Verkruimel de witte kaas. Laat de olijven uitlekken en snijd grof. Pers de citroen uit. Laat de paprika uitlekken en scheur het vruchtvlees in reepjes.
Haal de blaadjes van de kropjes sla, was en droog ze. Verdeel de slablaadjes, afgekoelde watermeloen en paprika over een grote platte schaal. Meng het citroensap met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de hazelnoten, witte kaas en olijven, schenk de dressing erover en schep om. Breng eventueel extra op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 watermeloen
5 el extra vierge olijfolie
75 g ongebrande hazelnoten
100 g witte kaas
100 g kalamata-olijven zonder pit in pot
½ citroen
295 g gegrilde rode paprika's in pot
2 kropjes babyromaine
Dit heb je nodig
grillpan