Snijd met een scherp mes om de ½ cm sneetjes in de tomaten. Snijd de tomaten niet helemaal door, de onderkant moet heel blijven (hasselback).
Halveer de mozzarella en snijd in plakjes van een ½ cm. Verdeel deze over de inkepingen in de tomaten. Bestrooi eventueel met wat zout, verdeel de pesto met een lepel over het midden en besprenkel met de cremaceto balsamico.
Caprese hasselback
Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker
- combinatietipLekker met AH verse pesto
- combinatietipOok lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.
- variatietipDeze caprese is ook heerlijk warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.
Caprese hasselback
Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD136066_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
635 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een scherp mes om de ½ cm sneetjes in de tomaten. Snijd de tomaten niet helemaal door, de onderkant moet heel blijven (hasselback).
Halveer de mozzarella en snijd in plakjes van een ½ cm. Verdeel deze over de inkepingen in de tomaten. Bestrooi eventueel met wat zout, verdeel de pesto met een lepel over het midden en besprenkel met de cremaceto balsamico.
combinatietip:Lekker met AH verse pesto
combinatietip:Ook lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.
variatietip:Deze caprese is ook heerlijk warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 romatomaten
200 g mozzarella
2 el groene pesto
4 tl cremaceto balsamico