Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pompoenstukjes in ca. 20 min. zacht en gaar. Laat 5 min. afkoelen en maal de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta met de staafmixer tot een puree. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
Meng in een tweede kom het meel met de bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout. Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel tot een samenhangend geheel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten. Zet de cake ca. 40 min. in het midden van de oven. Als de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen en besmeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread.
Zoet pompoenbrood
Vries 'm in en je hebt elke dag een vers tussendoortje.
- bewaartipJe kunt de cake (zonder de zuivelspread-topping) in een luchtdichte bak of zak tot 4 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer blijft hij 2 maanden goed. Snijd de cake dan in plakken en vries ze in met een bakpapiertje ertussen tegen het plakken.
Gezond zoet pompoenbrood
Instructievideo - 00:32 min.
Zoet pompoenbrood
Vries 'm in en je hebt elke dag een vers tussendoortje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD137174_220x162_JPG.jpg)
12 porties
240 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pompoenstukjes in ca. 20 min. zacht en gaar. Laat 5 min. afkoelen en maal de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta met de staafmixer tot een puree. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
Meng in een tweede kom het meel met de bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout. Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel tot een samenhangend geheel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten. Zet de cake ca. 40 min. in het midden van de oven. Als de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen en besmeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread.
bewaartip:Je kunt de cake (zonder de zuivelspread-topping) in een luchtdichte bak of zak tot 4 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer blijft hij 2 maanden goed. Snijd de cake dan in plakken en vries ze in met een bakpapiertje ertussen tegen het plakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
400 g koelverse pompoenstukjes
170 g dadels zonder pit
3 middelgrote eieren
75 ml zonnebloemolie
2 tl appelciderazijn
2 el amandelpasta
220 g volkorentarwemeel
16 g bakpoeder
1½ tl koek- en speculaaskruiden
25 g pompoenpitten
200 g zuivelspread light
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier
cakevorm
satéprikker 20 cm