Zoet pompoenbrood

Vries 'm in en je hebt elke dag een vers tussendoortje.

240 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pompoenstukjes in ca. 20 min. zacht en gaar. Laat 5 min. afkoelen en maal de pompoenstukjes, dadels, eieren, olie, azijn en amandelpasta met de staafmixer tot een puree. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.

  2. Meng in een tweede kom het meel met de bakpoeder, koekkruiden en eventueel zout. Roer het meelmengsel door het pompoenmengsel tot een samenhangend geheel.

  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm. Bestrooi met de pompoenpitten. Zet de cake ca. 40 min. in het midden van de oven. Als de satéprikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen en besmeer de bovenkant van de cake met de zuivelspread.

  • bewaartipJe kunt de cake (zonder de zuivelspread-topping) in een luchtdichte bak of zak tot 4 dagen bewaren in de koelkast. In de vriezer blijft hij 2 maanden goed. Snijd de cake dan in plakken en vries ze in met een bakpapiertje ertussen tegen het plakken.
  • Gezond zoet pompoenbrood

    Instructievideo - 00:32 min.

Zoet pompoenbrood

Vries 'm in en je hebt elke dag een vers tussendoortje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig