Pompoenrisotto uit de oven

Gek op risotto? Probeer dan eens deze wintervariant met pompoen en geitenkaas. Heerlijk zacht en geitenkaas zorgt voor een mooie smaakcombiniatie.

520 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 5 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met het water aan de kook. Smelt de boter in een hapjespan en bak de hutspotgroente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en laat de bouillonblokjes oplossen in het kokende water.

  3. Voeg de risottorijst en knoflook toe aan de hutspotgroente en bak ca. 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Roer de pompoenstukjes en nootmuskaat erdoor.

  4. Schep de rijst met groente in de braadpan. Schenk de bouillon erbij en roer door. Bak de risotto ca. 30 min. in het midden van de oven. Roer elke 15 min. door. Controleer na 30 min. of de rijst gaar is. Roer dan de geitenkaas erdoor en zet nog 5 min. in de oven.

  5. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.

  6. Neem de risotto uit de oven, breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. afgedekt rusten. Bestrooi met het amandelschaafsel.

  • bereidingstipGebruik je een hoge braadpan met deksel (Ø 22 cm, AH Spaaractie)* voor in de oven? Dan kan de garingstijd wat langer zijn.
  • variatietipIn plaats van geitenkaas kun je ook Parmezaanse kaas gebruiken. Het recept is dan niet meer vegetarisch.

Pompoenrisotto uit de oven

Gek op risotto? Probeer dan eens deze wintervariant met pompoen en geitenkaas. Heerlijk zacht en geitenkaas zorgt voor een mooie smaakcombiniatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig