Oeufs en cocotte met zalm

Eieren uit de oven, maar dan op z'n Frans! Vandaag maken we oeufs en cocotte met zalm.

460 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 10 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramequins of schaaltjes royaal in met de boter. Snijd de dille en bieslook fijn. Verdeel de zalm in stukjes. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakken (per 4 personen).

  2. Verdeel achtereenvolgens de crème fraîche, ⅔ van de kruiden en de zalm over de ramequins of schaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek boven elk kuiltje een ei.

  3. Zet de ramequins of schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot ⅔ van de rand van de ramequins met heet water en zet op het rooster van de oven. Verdeel de plakken stokbrood rondom de braadslee. Bak de oeufs en cocotte en het brood ca. 10 min. in het midden van de oven tot het eiwit gestold, maar het eigeel nog zacht is. Neem uit de oven, bestrooi met de rest van de kruiden, peper en eventueel zout en serveer direct.

Oeufs en cocotte met zalm

Eieren uit de oven, maar dan op z'n Frans! Vandaag maken we oeufs en cocotte met zalm.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig