Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de knoflookbollen overdwars.
Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin zijn.
Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.
Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!
- bereidingstipLekker als stamppot, zoek op de site naar 1195694 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een pasta en zoek op de site naar 1195691 voor het recept.
- variatietipJe kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.
- bewaartipJe kunt de afgekoelde pompoen in een luchtdichte bak of zak 2-3 dagen bewaren in de koelkast.
Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD156244_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 porties
352 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de knoflookbollen overdwars.
Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin zijn.
Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.
bereidingstip:Lekker als stamppot, zoek op de site naar 1195694 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een pasta en zoek op de site naar 1195691 voor het recept.
variatietip:Je kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.
bewaartip:Je kunt de afgekoelde pompoen in een luchtdichte bak of zak 2-3 dagen bewaren in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
2 kg flespompoenen
2 knoflook
120 ml milde olijfolie
150 g verse boerenkool
200 g ongebrande en ongezouten walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier