Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, bleekselderij en peen 5 min. op laag vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg het kipgehakt toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de passata erbij en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. pruttelen. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. indikken.
Boen ondertussen de flespompoen schoon, halveer en verwijder de zaden met een lepel en snijd het (ongeschilde) vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken.
Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakjes.
Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens ⅓ van de pompoen plakken, ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal 2 keer. Verdeel de mozzarellaplakken erover en bak de lasagne 30-40 min. in het midden van de oven. Prik met een satéprikker of mes in de lasagne om te controleren of de pompoen gaar is.
Lasagne van flespompoen en kipgehakt
Swap lasagnebladen met laagjes flespompoen en je lasagne bevat in een klap 450 gram groenten! Een échte vitaminebom.
- combinatietipLekker met een groene salade van rucola en groene kruiden.
Lasagne van flespompoen en kipgehakt
Swap lasagnebladen met laagjes flespompoen en je lasagne bevat in een klap 450 gram groenten! Een échte vitaminebom.
hoofdgerecht
4 personen
890 kcal
35 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, bleekselderij en peen 5 min. op laag vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg het kipgehakt toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de passata erbij en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. pruttelen. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. indikken.
Boen ondertussen de flespompoen schoon, halveer en verwijder de zaden met een lepel en snijd het (ongeschilde) vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken.
Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakjes.
Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens ⅓ van de pompoen plakken, ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal 2 keer. Verdeel de mozzarellaplakken erover en bak de lasagne 30-40 min. in het midden van de oven. Prik met een satéprikker of mes in de lasagne om te controleren of de pompoen gaar is.
combinatietip:Lekker met een groene salade van rucola en groene kruiden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
300 g scharrelkipgehakt
720 ml passata basilico
800 g flespompoenen
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
100 g Parmezaanse kaas
440 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (35 x 25 cm)