Lasagne van flespompoen en kipgehakt

Swap lasagnebladen met laagjes flespompoen en je lasagne bevat in een klap 450 gram groenten! Een échte vitaminebom.

890 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 40 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, bleekselderij en peen 5 min. op laag vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Voeg het kipgehakt toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Schenk de passata erbij en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. pruttelen. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. indikken.

  2. Boen ondertussen de flespompoen schoon, halveer en verwijder de zaden met een lepel en snijd het (ongeschilde) vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken.

  3. Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 2-­3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakjes.

  4. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens ⅓ van de pompoen­ plakken, ⅓ van de tomatensaus, ⅓ van de bechamelsaus en ⅓ van de geraspte Parmezaanse kaas. Herhaal 2 keer. Verdeel de mozzarellaplakken erover en bak de lasagne 30­-40 min. in het midden van de oven. Prik met een satéprikker of mes in de lasagne om te controleren of de pompoen gaar is.

  • combinatietipLekker met een groene salade van rucola en groene kruiden.

Lasagne van flespompoen en kipgehakt

Swap lasagnebladen met laagjes flespompoen en je lasagne bevat in een klap 450 gram groenten! Een échte vitaminebom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig