Shakshuka met verschillende soorten tomaat

Tomatenseizoen? Deze shakshuka is de ultieme ode aan de tomaat!

265 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de roma-en trostomaten in stukken van ca. 2 cm en halveer de cherrytomaten. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 2 cm breed. Snijd de peterselie fijn, hou de fijngehakte steeltjes apart.

  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster het komijnzaad 1 min. Zet het vuur lager en voeg de olie, aleppopeper en ui toe. Fruit 5 min. Voeg de paprika en de fijngehakte peterseliesteeltjes toe en bak 5-7 min. Schep regelmatig om. Voeg de verschillende soorten tomaten toe en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken zonder deksel.

  3. Maak 4 holten (per 4 personen) in het groentemengsel met de achterkant van een lepel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 10-12 min. garen. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie.

  • combinatietipOok lekker als hoofdgerecht. Serveer er dan flatbread bij.

Shakshuka met verschillende soorten tomaat

Tomatenseizoen? Deze shakshuka is de ultieme ode aan de tomaat!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig