Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke sjalot in 4 parten. Schil de koolraap en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de sjalot met de helft van de koolraap en de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen en kook met de rest van de koolraapblokjes in water in 20 min. gaar. Giet af en laat een paar minuten droogstomen. Zet het vuur uit.
Meng ondertussen het gehakt in een kom met de kruidnagel, het paneermeel, ei, peper en het zout. Vorm er met natte handen ca. 20 balletjes (per 4 personen) van ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
Doe de melk en boter in een steelpan, pers de tenen knoflook erboven, breng tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Schenk de warme knoflookmelk over de gekookte aardappelen en stamp met de pureestamper tot een puree. Roer de rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree op 4 borden (per 4 personen) en verdeel de geroosterde groenten en gehaktballetjes erover en besprenkel met de cremaceto balsamico.
Stamppot van geroosterde koolraap met gehaktballetjes
Als je deze stamppot van geroosterde koolraap niet gaat proberen, zijn de (kool)rapen gaar! Gehaktballetjes horen er natuurlijk bij.
- bereidingstipGeen hele koolraap? Gebruik dan 800 g voorgesneden koolraap en snijd de staafjes grof. Volg verder het recept.
- vegatipVervang het gehakt door 300 g vegetarisch of vegan gehakt.
Stamppot van geroosterde koolraap met gehaktballetjes
Als je deze stamppot van geroosterde koolraap niet gaat proberen, zijn de (kool)rapen gaar! Gehaktballetjes horen er natuurlijk bij.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD165015_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke sjalot in 4 parten. Schil de koolraap en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de sjalot met de helft van de koolraap en de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen en kook met de rest van de koolraapblokjes in water in 20 min. gaar. Giet af en laat een paar minuten droogstomen. Zet het vuur uit.
Meng ondertussen het gehakt in een kom met de kruidnagel, het paneermeel, ei, peper en het zout. Vorm er met natte handen ca. 20 balletjes (per 4 personen) van ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.
Doe de melk en boter in een steelpan, pers de tenen knoflook erboven, breng tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Schenk de warme knoflookmelk over de gekookte aardappelen en stamp met de pureestamper tot een puree. Roer de rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree op 4 borden (per 4 personen) en verdeel de geroosterde groenten en gehaktballetjes erover en besprenkel met de cremaceto balsamico.
bereidingstip:Geen hele koolraap? Gebruik dan 800 g voorgesneden koolraap en snijd de staafjes grof. Volg verder het recept.
vegatip:Vervang het gehakt door 300 g vegetarisch of vegan gehakt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 sjalotten
800 g koolrapen
6 el milde olijfolie
750 g kruimige aardappelen
300 g half-om-halfgehakt
½ tl gemalen kruidnagel
3 el paneermeel
1 middelgroot ei
¼ tl zout
150 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
40 g rucola
2 el cremaceto balsamico
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper