Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes met de mediterrane smaak van oregano; heerlijk bij pasta.

380 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door elkaar. Snipper de uien, zet apart. Meng het brood, de helft van de ui, oregano, nootmuskaat, het zout en peper erdoor en kneed het gehakt door.

  2. Verdeel het gehakt in 2 porties per persoon en vorm er met vochtige handen mooi ronde ballen van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen erdoor totdat ze helemaal bedekt zijn.

  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballen 4 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur lager, voeg de rest van de ui toe en bak 2 min. mee. Schenk de tomatensaus erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de ballen in 15 min. gaar.

  • serveertipLekker met spaghetti en vers basilicum.
  • Gehaktballetjes in tomatensaus maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes met de mediterrane smaak van oregano; heerlijk bij pasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig