Tomatensoep met focaccia

Met maar 5 ingrediënten zet je deze tomatensoep op tafel. Verrassingselement: een vleugje sinaasappel.

695 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de focaccia’s in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.

  2. Breng ondertussen het water met het bouillonblokje, de tomatenblokjes en Provençaalse kruiden aan de kook. Pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe en laat de soep 8 min. koken.

  3. Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de soep over 4 kommen (per 4 personen). Roer de mascarpone los en verdeel over de kommen soep. Besprenkel met de olie en serveer met de focaccia.

Tomatensoep met focaccia

Met maar 5 ingrediënten zet je deze tomatensoep op tafel. Verrassingselement: een vleugje sinaasappel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig