Pasta met broccoli en kaas-broodkruim

Een goede pasta met broccoli heeft verder weinig nodig. Behalve dan verslavend lekker kaas-broodkruim.

745 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Halveer de preien in de lengte, snijd in halve ringen en spoel af onder stromend water. Kook de broccoliroosjes en prei in ca. 5 min. gaar. Schep uit het water in een vergiet en laat goed uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta 8 min. Giet af, vang 200 ml (per 4 personen) kookvocht op.

  2. Scheur ondertussen de schnittbroodjes in stukken. Doe samen met de pompoenpitten in het bakje van de staafmixer en hak tot grof kruim. Meng dat vervolgens in een mengkom met de olie en geraspte kaas.

  3. Doe (in delen) ⅔ van de broccoli en de prei met de knoflook, Provençaalse kruiden, het opgevangen kookvocht, peper en eventueel zout in het bakje van de staafmixer en meng tot een gladde saus.

  4. Meng de pasta met de rest van de broccoli, prei en de broccolisaus. Scheur de mozzarella in stukken van ca. 1 cm., schep door de pasta, doe in de ovenschaal en bestrooi met het brood-kaaskruim. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Pasta met broccoli en kaas-broodkruim

Een goede pasta met broccoli heeft verder weinig nodig. Behalve dan verslavend lekker kaas-broodkruim.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig