Zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami

Wist je dat zuurkool en salami een hele goede combi is? Je komt er snel genoeg achter als je deze zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami maakt!

520 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook en tijm toe bak 5 min. op laag vuur. Voeg het water toe en laat nog 15 min. stoven. 

  4. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de zuurkool, melk en boter toe aan de aardappelen en stamp met een pureestamper fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de salami in reepjes van 1 cm en meng door de ui.

  6. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel het ui-salamimengsel erover.

Zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami

Wist je dat zuurkool en salami een hele goede combi is? Je komt er snel genoeg achter als je deze zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami maakt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig