Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over diepe borden en verdeel de plakjes rookvlees in mooie roosjes erover.
Zuurkoolstamppot met rookvlees
Maak je zuurkoolstamppot nog net iets lekkerder door rookvlees toe te voegen.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Zuurkoolstamppot met rookvlees
Maak je zuurkoolstamppot nog net iets lekkerder door rookvlees toe te voegen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD173489_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over diepe borden en verdeel de plakjes rookvlees in mooie roosjes erover.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
1¼ kg zuurkool naturel
200 ml halfvolle melk
100 g rookvlees
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)
pureestamper