Mini tarte tatin met vanillemascarpone

Dit dessert is perfect voor shared dining en een grand dessert. Maar groot gelijk als je het liever met niemand deelt, zo lekker is het.

235 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd / 5 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een ½ cm.

  2. Verwarm in een koekenpan zonder olie of boter de basterdsuiker op laag vuur. Laat zonder te roeren smelten tot een karamel, dit duurt 3-5 min. Meng de appel en het zout erdoor en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter erdoor. Verdeel het appelkaramelmengsel over 4 holtes (per 4 personen) van de muffinvorm.

  3. Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het plakje bladerdeeg. Snijd het plakje in 4 vierkanten. Leg een vierkantje deeg op het appelkaramelmengsel in elke holte, stop de randen goed in. Bak de tartes tatin in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

  4. Snijd ondertussen het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en meng met de mascarpone en poedersuiker.

  5. Haal de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer op een snijplank om. Schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Verdeel de vanillemascarpone over de tartes tatin en serveer direct.

  • bereidingstipDit gerecht kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar de ongebakken tartes in de muffinvorm afgedekt in de koelkast en bak ze voor het serveren af. Bewaar de vanillemascarpone afgedekt in de koelkast.
  • achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Mini tarte tatin met vanillemascarpone

Dit dessert is perfect voor shared dining en een grand dessert. Maar groot gelijk als je het liever met niemand deelt, zo lekker is het.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig