Ovenschotel met zalm en boerenkool

Deze ovenschotel tover je zo op tafel. Dat is gegarandeerd blije gezichten.

435 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 32 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 25 min. gaar.

  2. Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Doe de boerenkool in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.

  3. Leg de prei in de brownie/lasagnevorm, besprenkel met de olie en schep om. Rooster ca. 12 min. in de oven.

  4. Giet ondertussen de aardappelen af, voeg de helft van de zuivelspread toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Haal de prei uit de oven, voeg de boerenkool, zalmreepjes, mosterd en de rest van de zuivelspread toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree er gelijkmatig over. Bak in ca. 20 min. in de oven goudgeel en krokant. Haal uit de oven en serveer direct.

  • bereidingstipGeen fan van boerenkool? Gebruik dan 900 g diepvriesspinazie.
  • resttipZalm over? De rest van de gerookte zalm is lekker in een pasta met roomsaus.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ovenschotel met zalm en boerenkool

Deze ovenschotel tover je zo op tafel. Dat is gegarandeerd blije gezichten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig