Ovenschotel met boerenkool

Stevige vulling onder een dikke laag puree met kaas. Tikje pittig door een likje sambal.

415 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 20 min. wachten

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook 20 min. in water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Snijd ondertussen de knoflook fijn en rasp de kaas. Kook ondertussen de boerenkool 5 min. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.

  2. Giet de aardappelen af en vang kookvocht op. Stamp ze fijn met de pureestamper en voeg zo veel kookvocht toe dat er een smeuïge puree ontstaat. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tuinerwten en sambal toe en bak nog 3 min. Schep door de puree.

  3. Schep de boerenkool om met de hamreepjes in een ingevette ovenschaal. Schep de puree erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Bon appétit!

  • Ovenschotel met boerenkool

    Instructievideo - 02:28 min.

Ovenschotel met boerenkool

Stevige vulling onder een dikke laag puree met kaas. Tikje pittig door een likje sambal.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig