Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote

Boerenkoolstamppot is een klassieker van het seizoen. Maar met kip en appelcompote is het lekker variëren.

605 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kipdijfilet met peper en eventueel zout en bak in 10 min. gaar. Keer halverwege.

  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en boerenkool toe en verwarm 3 min. mee.

  4. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de boerenkool toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in reepjes. Serveer de boerenkoolstamppot met de kipreepjes en appelcompote.

Boerenkoolstamppot met kip en appelcompote

Boerenkoolstamppot is een klassieker van het seizoen. Maar met kip en appelcompote is het lekker variëren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig