Penne met groentesaus

Pasta is het perfecte maaltje voor doordeweeks. Dit recept voor vegan penne met groentesaus is dan ook een goede aanvulling op je weekmenu.

635 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van ca. een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn.

  2. Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes toe en roer af en toe door. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  4. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Schep de groentesaus erop en bestrooi met de rucola en chilivlokken.

  • bereidingstipDit recept is tot en met stap 2 een dag van tevoren klaar te maken. Bewaar de groentesaus afgedekt in de koelkast.
  • resttipDe groentesaus is ook lekker in een linzensalade met spinazie en pitakaaspuntjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Penne met groentesaus

Pasta is het perfecte maaltje voor doordeweeks. Dit recept voor vegan penne met groentesaus is dan ook een goede aanvulling op je weekmenu.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig