Vegan 'paella' met bonen en paprika

Vegan 'paella' maak je heel makkelijk en goedkoop met bonen, paprika en met tuinbonen voor wat extra groen.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in dunne ringen, snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote paella- of hapjespan op laag vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee

  2. Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm.

  3. Voeg de paprika, paprikapoeder, witte bonen, tuinbonen en rijst toe aan de paella- of hapjespan, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al roerend 2 min. mee.

  4. Verdeel alles gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk er voorzichtig koud water bij. Laat de paella zonder te roeren 10-15 min. koken op middelhoog vuur. Het water verdampt en de bovenkant ziet er droog uit. De onderkant van de paella bakt een beetje krokant aan. Zet het vuur op het laatst zo nodig nog iets hoger om de paella goed droog te koken. Zet het vuur uit en laat zo nodig 4 min. droogstomen met de deksel op de pan.

Vegan 'paella' met bonen en paprika

Vegan 'paella' maak je heel makkelijk en goedkoop met bonen, paprika en met tuinbonen voor wat extra groen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig