Vegan hutspot

Winterse dag en zin in hutspot? Maak deze plantaardige variant van amandeldrink, pittige mosterd en jus. Met vegan kipbraadworsten is-ie helemaal compleet.

675 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aardappelen met de hutspotgroente in een ruime pan met water in 15 min. gaar.

  2. Meng ondertussen het water met de mix voor jus met uitjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin. Voeg de jus toe, breng al roerend aan de kook, voeg de mosterd toe en laat 1 min. op laag vuur koken.

  3. Giet de aardappelen en groente af en vang een kopje kookvocht op. Meng de amandeldrink door de aardappelen met hutspotgroente en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de hutspot over borden en verdeel de worsten en jus erover.

Vegan hutspot

Winterse dag en zin in hutspot? Maak deze plantaardige variant van amandeldrink, pittige mosterd en jus. Met vegan kipbraadworsten is-ie helemaal compleet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig