Vegan boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot vegan maken? Dat doe je makkelijk in dit recept met plantaardige spekjes, amandeldrink en een jus van sojasaus. Serveer met vegan worst en je bent helemaal winterproof.

645 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aardappelen met de boerenkool in een ruime pan met water in 15 min. gaar.

  2. Verhit ¼ van de margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten rondom goudbruin.

  3. Smelt 25 g margarine (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de bloem met de garde erdoor en bak 2 min. op middelhoog vuur. Laat de zilveruitjes uitlekken, halveer en voeg samen met de sojasaus en het water toe aan de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 3 min. op middelhoog vuur inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verwarm de amandeldrink op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de amandeldrink en de rest van de margarine met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vegan rookworsten, vegan spekjes en zilveruitjesjus.

  • variatietipOok lekker met vegan rookworst.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot vegan maken? Dat doe je makkelijk in dit recept met plantaardige spekjes, amandeldrink en een jus van sojasaus. Serveer met vegan worst en je bent helemaal winterproof.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig