Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappel.
Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de vegan kipbraadworsten 6 min. Snijd ondertussen de appel in blokjes van 1 cm. Bak de laatste minuut mee
Schep de worstjes en appel op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan op laag vuur en verhit hierin de margarine. Roer de bloem er goed doorheen en bak 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de fond toe en roer 1 min. door met een garde totdat er een dikke jus ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Giet de aardappel en zuurkool af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de braadworst, appel en jus erover en bestrooi met de rozijnen.
Zuurkoolstamppot met vegan kipbraadworst
Vegan en budgetvriendelijk: deze zuurkoolstamppot met vegan kipbraadworst wil je. Dan zit er nog één ding op: stampen maar!
- resttipGebruik de overgebleven fond in een versgemaakte champignonsoep.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zuurkoolstamppot met vegan kipbraadworst
Vegan en budgetvriendelijk: deze zuurkoolstamppot met vegan kipbraadworst wil je. Dan zit er nog één ding op: stampen maar!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD181637_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappel.
Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de vegan kipbraadworsten 6 min. Snijd ondertussen de appel in blokjes van 1 cm. Bak de laatste minuut mee
Schep de worstjes en appel op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Zet de pan op laag vuur en verhit hierin de margarine. Roer de bloem er goed doorheen en bak 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de fond toe en roer 1 min. door met een garde totdat er een dikke jus ontstaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Giet de aardappel en zuurkool af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de braadworst, appel en jus erover en bestrooi met de rozijnen.
resttip:Gebruik de overgebleven fond in een versgemaakte champignonsoep.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
520 g zuurkool
1 el milde olijfolie
4 vegan kipbraadworsten
1 friszoete appel
70 g plantenmargarine lactosevrij
1 el bloem
190 g bospaddenstoelenfond
50 g rozijnen
Dit heb je nodig
pureestamper