Plantaardige balletjes in tomatensaus (advertorial)

Deze plantaardige balletjes zijn heerlijk in kruidige tomatensaus. En je maakt ze heel makkelijk zelf. Lekker met aardappelpartjes uit de oven.

565 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in parten en de takjes rozemarijn heel grof. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen). Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de kneed & klaar plantaardige vleesvervanger in een kom. Voeg het koude water toe en meng tot een deegje. Voeg 4 el olie (per 4 personen) toe en meng tot de olie is opgenomen. Draai er vervolgens met natte handen balletjes van Ø 4 cm van.

  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de balletjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg de tomatenpassata toe en stoof met de deksel schuin op de pan nog 10 min. op laag vuur. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de sla op smaak met het citroensap en -rasp en peper.

  4. Serveer de balletjes met de geroosterde aardappelen en sla.

Plantaardige balletjes in tomatensaus (advertorial)

Deze plantaardige balletjes zijn heerlijk in kruidige tomatensaus. En je maakt ze heel makkelijk zelf. Lekker met aardappelpartjes uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig