Pastasalade met artisjok en tonijndressing

Maak je BBQ compleet met deze pastasalade. Een combinatie van artisjok, komkommer, cherrytomaat en een dressing van tonijn. Genieten!

390 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Giet ondertussen de tonijn af en vang de olie op.

  3. Verhit 1 el tonijnolie (per 4 personen) in een koekenpan en bak ⅔ van de kappertjes 5-7 min. op middelhoog vuur tot ze openbarsten en knapperig zijn. Schep op een bordje.

  4. Halveer de artisjokharten in de lengte. Snijd de komkommers in plakjes. Halveer de cherrytomaten.

  5. Doe de tonijn, de rest van de tonijnolie, de crème fraîche, de rest van de kappertjes en peper in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing.

  6. Schep de pasta om met de artisjok, komkommer, cherrytomaat, rucola en tonijndressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de bordjes en bestrooi met de gebakken kappertjes.

Pastasalade met artisjok en tonijndressing

Maak je BBQ compleet met deze pastasalade. Een combinatie van artisjok, komkommer, cherrytomaat en een dressing van tonijn. Genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig