Snipper de ui. Schil de peen en knolselderij. Maak de paprika’s schoon. Hou ⅓ van de peen en paprika apart om de gezichtjes mee te maken. Snijd de rest van de groenten in blokjes van een ½ cm. Haal de basilicumblaadjes van de takjes, snijd de takjes fijn.
Verhit de olie in een pan, bak de ui, peen, knolselderij en paprika 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse kruiden, basilicumtakjes, tomatenpuree en tomaten toe en plet met een houten lepel tegen de rand van de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. stoven met de deksel op de pan, roer af en toe.
Doe ondertussen de cottagecheese en de helft van de basilicumblaadjes in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te dik is.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Snijd ondertussen de rest van de basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de tomatensaus. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat pastawater toe om de saus smeuïger te maken.
Meng de spaghetti met de saus en verdeel over de borden. Schep het cottagecheesemengsel erop en maak met de apart gehouden peen en paprika oortjes, oogjes, een neusje en snorharen op de pasta.
Kids-spaghetti
Dat is nog eens een vrolijk bordje pasta, deze kids-spaghetti! Deze versie van 'pasta rode saus' is ook nog eens gezond en heb je al met een halfuurtje op tafel.
- variatietipLiever (een deel) wat pittiger? Hou dan de helft van de pastasaus apart en voeg daar 1 tl chilivlokken aan toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kids-spaghetti
Dat is nog eens een vrolijk bordje pasta, deze kids-spaghetti! Deze versie van 'pasta rode saus' is ook nog eens gezond en heb je al met een halfuurtje op tafel.
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de peen en knolselderij. Maak de paprika’s schoon. Hou ⅓ van de peen en paprika apart om de gezichtjes mee te maken. Snijd de rest van de groenten in blokjes van een ½ cm. Haal de basilicumblaadjes van de takjes, snijd de takjes fijn.
Verhit de olie in een pan, bak de ui, peen, knolselderij en paprika 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse kruiden, basilicumtakjes, tomatenpuree en tomaten toe en plet met een houten lepel tegen de rand van de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. stoven met de deksel op de pan, roer af en toe.
Doe ondertussen de cottagecheese en de helft van de basilicumblaadjes in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te dik is.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Snijd ondertussen de rest van de basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de tomatensaus. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat pastawater toe om de saus smeuïger te maken.
Meng de spaghetti met de saus en verdeel over de borden. Schep het cottagecheesemengsel erop en maak met de apart gehouden peen en paprika oortjes, oogjes, een neusje en snorharen op de pasta.
variatietip:Liever (een deel) wat pittiger? Hou dan de helft van de pastasaus apart en voeg daar 1 tl chilivlokken aan toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
100 g middelgrote uien
200 g winterpeen
200 g knolselderij
2 paprika's
15 g verse basilicum
4 el milde olijfolie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
70 g tomatenpuree
400 g gepelde tomaten in blik
200 g cottagecheese
300 g biologische volkoren spaghetti
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen