Vlees in de breedte doormidden snijden en met peper bestrooien. Op elk stuk vlees 1 plak ham en 1 blaadje salie leggen. Met cocktailprikkers vastzetten. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin schnitzels 1-2 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen en op voorverwarmde schaal leggen. Met zout bestrooien en warmhouden. Achtergebleven bakvet afblussen met marsala. Bouillon erbij schenken. Met houten spatel aanbaksels losroeren. Saus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Boter erdoor roeren en laten smelten. Saus over vlees schenken en opdienen.
- algemeenHet kalfsvlees kan ook vervangen worden door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzels.
Kalfsschnitzels met parmaham
hoofdgerecht
4 personen
375 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Vlees in de breedte doormidden snijden en met peper bestrooien. Op elk stuk vlees 1 plak ham en 1 blaadje salie leggen. Met cocktailprikkers vastzetten. In ruime koekenpan olie verhitten en hierin schnitzels 1-2 min. per kant bakken. Vlees uit pan nemen en op voorverwarmde schaal leggen. Met zout bestrooien en warmhouden. Achtergebleven bakvet afblussen met marsala. Bouillon erbij schenken. Met houten spatel aanbaksels losroeren. Saus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Boter erdoor roeren en laten smelten. Saus over vlees schenken en opdienen.
algemeen:Het kalfsvlees kan ook vervangen worden door kipfilet à la minute of kalkoenschnitzels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 kalfsschnitzels
8 plakken Fiorucci Prosciutto di Parma
8 grote salieblaadjes
3 el olijfolie
6 el Marsala
100 ml runderbouillon
1 el boter
Dit heb je nodig
cocktailprikkers