Oven voorverwarmen op 225 °C . Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en in 10 min. laten ontdooien. Van aspergetips plakje van onderkant snijden. In pan met kokend water en zout aspergetips in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg halveren en naast elkaar op bakplaat leggen. Brie erover verdelen. Aspergetips op brie leggen. In midden van oven brietaartjes in 15-20 min. bakken, tot deeg goudbruin en krokant is en brie gesmolten. Taartjes eventueel op een pluk friséesalade op vier borden leggen.
Bladerdeeghapjes brie met groene aspergetips
- algemeenOok lekker als hapje bij een glas wijn, voor acht personen.
Bladerdeeghapjes brie met groene aspergetips
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002456_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
465 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C . Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en in 10 min. laten ontdooien. Van aspergetips plakje van onderkant snijden. In pan met kokend water en zout aspergetips in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Bakplaat bekleden met bakpapier. Plakjes bladerdeeg halveren en naast elkaar op bakplaat leggen. Brie erover verdelen. Aspergetips op brie leggen. In midden van oven brietaartjes in 15-20 min. bakken, tot deeg goudbruin en krokant is en brie gesmolten. Taartjes eventueel op een pluk friséesalade op vier borden leggen.
algemeen:Ook lekker als hapje bij een glas wijn, voor acht personen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 plakjes roomboterbladerdeeg
100 g groene aspergetips
200 g roombrie
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier