Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook. Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap. In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 el olie met zout en peper naar smaak. In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 min. op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars). Na 2 min. koolreepjes omscheppen. Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 el olie in 5 min. rondom bruin en knapperig bakken. Brood halveren en opensnijden. Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.
Vegetarische balletjes met rodekool
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002501_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
795 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom mayonaise mengen met yoghurt en knoflook. Sausje op smaak brengen met zout, peper en paar druppels citroensap. In andere kom dressing kloppen van helft van citroensap, 2 el olie met zout en peper naar smaak. In magnetron rodekool in afgedekte schaal met paar lepels water en rest van citroensap in 4 min. op vol vermogen (700 watt) beetgaar laten worden (de kool kleurt dan helderpaars). Na 2 min. koolreepjes omscheppen. Kool afgieten en citroendressing erdoor mengen. Stokbrood in 6-8 min. afbakken. In koekenpan met antiaanbaklaag vegetarische balletjes in 1 el olie in 5 min. rondom bruin en knapperig bakken. Brood halveren en opensnijden. Brood beleggen met lauwe rodekoolsalade en balletjes, knoflooksaus apart erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels yoghurt
½ teentje knoflook
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
300 g gesneden rodekool
1 schaaltje vegetarische balletjes
1 voorgebakken Boulogne stokbrood