Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de zuurkool met het appelsap 20 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen 15 g boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes in 5 minuten rondom bruin. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper, verdeel ze over 4 borden en laat de rest van de boter erover smelten. Schep een beetje van het zuurkoolvocht erover en bestrooi met de bieslook. Laat de zuurkool uitlekken en schep deze naast de aardappelen. Verdeel de vegetarische balletjes over de borden en serveer direct.
- algemeenEen beetje mosterd of mierikswortel door de aardappelpuree maakt de puree wat pittiger.
Zuurkool met vegetarische balletjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006059_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de zuurkool met het appelsap 20 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen 15 g boter in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes in 5 minuten rondom bruin. Stamp de aardappelen grof met de pureestamper, verdeel ze over 4 borden en laat de rest van de boter erover smelten. Schep een beetje van het zuurkoolvocht erover en bestrooi met de bieslook. Laat de zuurkool uitlekken en schep deze naast de aardappelen. Verdeel de vegetarische balletjes over de borden en serveer direct.
algemeen:Een beetje mosterd of mierikswortel door de aardappelpuree maakt de puree wat pittiger.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappels
1 pak zuurkool
500 ml appelsap
40 g boter
2 schaaltjes vegetarische balletjes
3 eetlepels bieslook
Dit heb je nodig
aardappelstamper