Pappardelle met verse tomatensaus

550 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. (ca. 1 uur van tevoren): Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.

  2. Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 min. beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.

  • algemeenDe verse, frisse tomatensaus is ook lekker met stevige gedroogde pastasoorten als penne en farfalle, of met verse gevulde pastasoorten (ravioli, tortellini). Als u minder prijs stelt op pikant, laat het pepertje dan achterwege.
  • Tomatensaus (pomarola) maken

    Instructievideo - 01:39 min.

Pappardelle met verse tomatensaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig