Kook in ruim kokend water met zout de spaghetti in 8-10 min. beetgaar. Snijd de spek in kleine stukjes. Verhit in de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig. Giet de Spaghetti af en vang ca. 100 ml kookvocht op. Schep de spaghetti door het spekmengsel, verwarm het geheel goed door. Klop in een kom de eieren los samen met het opgevangen kookvocht en de gemalen zwarte peper. Rasp de kaas. Neem de spaghetti van het vuur en voeg het eimengsel en de helft van de kaas toe.
Schep de spaghetti voorzichtig om tot het ei als dikke roomsaus rond de spaghetti gaat binden (indien nodig wat extra kookvocht toevoegen of spaghetti op een heel laag vuur nog 1-2 min. verwarmen). Roer de rest van de kaas erdoor. Schep de spaghetti over in warme borden. Serveer met een frisse salade van lollo rossa en rucolosla.
Spaghetti met ei en spekjes
Nog romiger? Voeg dan wat slagroom toe.
- bereidingstipDit authentieke Italiaanse spaghettigerecht wordt nog romiger van smaak als u het opgevangen kookvocht vervangt door 125 ml slagroom. Strooi eventueel wat fijngeknipte peterselie over de spaghetti, of rasp er een beetje nootmuskaat over.
Spaghetti met ei en spekjes
Nog romiger? Voeg dan wat slagroom toe.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003593_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook in ruim kokend water met zout de spaghetti in 8-10 min. beetgaar. Snijd de spek in kleine stukjes. Verhit in de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig. Giet de Spaghetti af en vang ca. 100 ml kookvocht op. Schep de spaghetti door het spekmengsel, verwarm het geheel goed door. Klop in een kom de eieren los samen met het opgevangen kookvocht en de gemalen zwarte peper. Rasp de kaas. Neem de spaghetti van het vuur en voeg het eimengsel en de helft van de kaas toe.
Schep de spaghetti voorzichtig om tot het ei als dikke roomsaus rond de spaghetti gaat binden (indien nodig wat extra kookvocht toevoegen of spaghetti op een heel laag vuur nog 1-2 min. verwarmen). Roer de rest van de kaas erdoor. Schep de spaghetti over in warme borden. Serveer met een frisse salade van lollo rossa en rucolosla.
bereidingstip:Dit authentieke Italiaanse spaghettigerecht wordt nog romiger van smaak als u het opgevangen kookvocht vervangt door 125 ml slagroom. Strooi eventueel wat fijngeknipte peterselie over de spaghetti, of rasp er een beetje nootmuskaat over.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
125 g gerookt ontbijtspek
25 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
100 g Grana Padano kaas