Nectarinetaartjes

450 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bladerdeeg uitgespreid op werkvlak in 10 min. laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sinaasappel schoonboenen en 1 el oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In kom amandelspijs met vork losmaken en 2 el sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche erdoor mengen. Nectarines wassen, droogdeppen, halveren en pit verwijderen. Elke nectarinehelft in 4 partjes snijden. Elk plakje bladerdeeg met deegroller beetje uitrollen, tot rechthoekige vorm. Spijsmengsel erover uitstrijken, 1 cm van rand vrijlaten. Op elk plakje bladerdeeg 8 partjes nectarine dakpansgewijs neerleggen. Amandelen en suiker erover strooien. In oven taartjes in 15-20 min. goudbruin en gaar bakken. Op vier bordjes leggen en lauwwarm of koud serveren.

  • algemeenDeze taartjes zijn ook heerlijk met partjes perzik of abrikoos. Reken op 1 perzik of 2 abrikozen per taartje.
  • Amandelspijs maken

    Instructievideo - 01:03 min.

Nectarinetaartjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig