Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de rozemarijn grof. Snijd de ui in ringen. Maak de sperziebonen schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn 3-4 min. Schenk een scheutje water erbij en laat de groenten in nog 5 min. gaar worden.
Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie. Hak de ansjovis fijn en laat al roerend in de warme olie smelten. Vet de ovenschaal in. Voeg de slagroom en melk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus over de bodem van de ingevette ovenschaal.
Leg 2 lasagnevellen erop. Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en de kaas erover. Herhaal deze volgorde drie keer en gebruik in totaal 2/3 van de kaas. Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven de lasagne in 20-25 min. gaar. Neem de lasagne uit de oven en laat 5-10 min. staan zodat hij stevig wordt.
Lasagne met groenten
Een winterse lasagne met peen, venkel en een roomsaus van ansjovis. Buono!
Lasagne met groenten
Een winterse lasagne met peen, venkel en een roomsaus van ansjovis. Buono!
hoofdgerecht
4 personen
890 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de rozemarijn grof. Snijd de ui in ringen. Maak de sperziebonen schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn 3-4 min. Schenk een scheutje water erbij en laat de groenten in nog 5 min. gaar worden.
Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie. Hak de ansjovis fijn en laat al roerend in de warme olie smelten. Vet de ovenschaal in. Voeg de slagroom en melk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus over de bodem van de ingevette ovenschaal.
Leg 2 lasagnevellen erop. Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en de kaas erover. Herhaal deze volgorde drie keer en gebruik in totaal 2/3 van de kaas. Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven de lasagne in 20-25 min. gaar. Neem de lasagne uit de oven en laat 5-10 min. staan zodat hij stevig wordt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 venkelknollen
400 g winterpeen
2 takjes rozemarijnnaaldjes
2 rode uien
250 g verse sperziebonen
3 el traditionele olijfolie
1 blik ansjovisfilets in olie in blik
250 ml verse slagroom
250 ml halfvolle melk
250 g verse lasagnebladen
300 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
wok
lage ovenschaal (20 x 25 cm)