Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Spreid de ovenfrites uit op een bakplaat en laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Voeg de vis toe aan de ui en bak 'm even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Kook intussen de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.
- algemeenLaat de diepvriesvis de avond tevoren al in de koelkast ontdooien.
- algemeenAls variatie kunt u broodkruim over het vispotje strooien en het 5 minuten onder de hete gril plaatsen.
Vispotje met sperziebonen en frites
hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Spreid de ovenfrites uit op een bakplaat en laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Voeg de vis toe aan de ui en bak 'm even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Kook intussen de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.
algemeen:Laat de diepvriesvis de avond tevoren al in de koelkast ontdooien.
algemeen:Als variatie kunt u broodkruim over het vispotje strooien en het 5 minuten onder de hete gril plaatsen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 ui
600 g ovenfrites
400 g koolvisfilet
2 eetlepels bloem
250 ml melk
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels mosterd
1 theelepel gedroogde dille
500 g sperziebonen