Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Bereid de minifrites volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de vis toe aan de ui en bak even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Verwarm intussen de sperziebonen. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.
- algemeenPrijs per persoon 0.69 (in 2007)
Vispotje met frites
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004443_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Bereid de minifrites volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de vis toe aan de ui en bak even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Verwarm intussen de sperziebonen. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.
algemeen:Prijs per persoon 0.69 (in 2007)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels roomboter
1 ui
600 g minifrites
400 g koolvisfilet
2 eetlepels tarwebloem
250 ml halfvolle melk
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels Franse mosterd
1 theelepel gedroogde dille
1 blik gebroken sperziebonen