Was het fruit en laat het uitlekken in een vergiet. Ris de rode bessen met een vork voorzichtig van de takjes. Snijd de cake in plakken en vervolgens in blokjes.
Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Schep de vanillevla luchtig door de slagroom. Bedek de bodem van schaaltjes of coupes met de cakeblokjes. Sprenkel de wijn erover en verdeel de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom op het fruit. Verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Haal de trifle 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi met poedersuiker.
Trifle met rood fruit
Deze eenpersoonsnagerechtjes met bramen, blauwe bessen en rode bessen zijn heel feestelijk.
- bereidingstipHeb je geen verse bramen, rode en blauwe bessen in huis? Je kunt voor dit recept ook fruit uit blik gebruiken - mits het vruchten op eigen sap zijn (niet op zware siroop, dus). Laat bovendien de vruchten eerst heel goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet, voordat je ze over de cake en de vanilleroom schept.
- bereidingstipJe kunt de wijn ook vervangen door versgeperst sinaasappelsap of fruitdrank appel-peer of druif-citroen.
Trifle met rood fruit
Deze eenpersoonsnagerechtjes met bramen, blauwe bessen en rode bessen zijn heel feestelijk.
nagerecht
6 personen
275 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was het fruit en laat het uitlekken in een vergiet. Ris de rode bessen met een vork voorzichtig van de takjes. Snijd de cake in plakken en vervolgens in blokjes.
Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Schep de vanillevla luchtig door de slagroom. Bedek de bodem van schaaltjes of coupes met de cakeblokjes. Sprenkel de wijn erover en verdeel de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom op het fruit. Verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Haal de trifle 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi met poedersuiker.
bereidingstip:Heb je geen verse bramen, rode en blauwe bessen in huis? Je kunt voor dit recept ook fruit uit blik gebruiken - mits het vruchten op eigen sap zijn (niet op zware siroop, dus). Laat bovendien de vruchten eerst heel goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet, voordat je ze over de cake en de vanilleroom schept.
bereidingstip:Je kunt de wijn ook vervangen door versgeperst sinaasappelsap of fruitdrank appel-peer of druif-citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
150 g diepvries rode bessen
125 g diepvries blauwe bessen
125 g diepvries bramen
200 g roombotercake
125 ml verse slagroom
200 ml vanillevla
100 ml zoete witte wijn
3 el poedersuiker