Kipcurry met bloemkool

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

675 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de currypasta hierin 1 min. op laag vuur. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Bak de kipfilet al omscheppend 5 min. mee. Schep de ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak nog 2 min. Schenk de kokosmelk bij de kip en de groenten en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel in 15-20 min. met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar stoven.

  3. Snijd de koriander fijn. Breng de kipcurry op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verdeel de rijst over de kommen, verdeel de kipcurry erover en bestrooi het geheel met de koriander. Serveer direct.

  • variatietipIn plaats van bloemkool kun je ook andere groenten gebruiken, zoals broccoli, courgette of worteltjes.

Kipcurry met bloemkool

Voor een geslaagd avondje Indiaas eten. De koriander maakt de curry áf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig