Meng de bloem met het zout. Snijd 150 g boter in blokjes en meng met de bloem. Kneed het tot een kruimelig mengsel. Besprenkel dit met het water en kneed het tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringetjes, was de prei en laat hem goed uitlekken. Verhit 25 g boter in een wok, roerbak de prei in 2-3 min. beetgaar en laat hem uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lappen, voor elk vormpje 1. Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar.
Hartige taartjes met prei, ei en bacon
Nog sneller klaar? Gebruik kant-en-klaar deeg voor hartige taart.
- variatietipU kunt voor dit recept ook deeg voor hartige taart gebruiken. Dat is geschikter voor vochtige vullingen dan bladerdeeg.
Hartige taartjes met prei, ei en bacon
Nog sneller klaar? Gebruik kant-en-klaar deeg voor hartige taart.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004887_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
725 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng de bloem met het zout. Snijd 150 g boter in blokjes en meng met de bloem. Kneed het tot een kruimelig mengsel. Besprenkel dit met het water en kneed het tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in ringetjes, was de prei en laat hem goed uitlekken. Verhit 25 g boter in een wok, roerbak de prei in 2-3 min. beetgaar en laat hem uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ronde lappen, voor elk vormpje 1. Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar.
variatietip:U kunt voor dit recept ook deeg voor hartige taart gebruiken. Dat is geschikter voor vochtige vullingen dan bladerdeeg.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g tarwebloem
175 g ongezouten roomboter
1 mespunt zout
2 el water
2 preien
1 tl gedroogde nootmuskaat
300 g tarwebloem
4 eieren
100 g bacon
Dit heb je nodig
eenpersoonstaartvormpjes